Camping guiden

Camping for begyndere

Camping er mere populært end nogensinde med flere og flere mennesker, der vælger en “staycation” ferie. Med det rette campingudstyr kan du også få en ferie til en lav pris med venner og familie i mange år fremover. Er du ny indenfor camping, kan denne guide hjælpe dig på vej og gøre dig klogere på campingferier.

Forskellige typer for camping

Du har måske hørt et par forskellige navne nævnt, når det kommer til camping. Forskellige mennesker foretrækker at tilbringe deres nat i et telt på temmelig forskellige måder. Den camping stil du vælger, vil åbne op for forskellige muligheder, og kræver forskellige former for udstyr.

1. Campingpladsen

Det mest populære valg er camping på campingpladser. Denne type camping omfatter enhver autocamper, der har betalt for en plads på en campingplads til en periode, til grupper af venner, til par og store familier. Sørg for at tjekke reglerne for din valgte campingplads, før din rejse, da der kan være forskellige regler for størrelsen af telt, du kan medbringe og lignende.

2. Festivalcamping

Festival lejre kommer i forskellige former og størrelser, men én ting de fleste vil have til fælles, er at man skal transportere alt sit gear fra campingpladsen til selve festivalpladsen, hvilket i nogle tilfælde godt kan være temmelig langt. Det er derfor en rigtig god idé at prioritere, når du pakker og tænke på, at du gerne skal kunne slæbe din oppakning et stykke vej.

Festivaler har deres egne regler, når det kommer til størrelsen af telte, du har lov til at medbringe, eller den type madlavning udstyr, du har lov til at bruge på stedet. Det er værd at tjekke med din festivalens hjemmeside for at sikre, at dit udstyr overholder disse regler.

3. Wild Camping

Wild camping er et koncept, hvor man kun medbringer, hvad man kan have i sin rygsæk, og sover i telt på en ikke-sanktioneret campingpladsen. Man skal dog undersøge, hvor det er lovligt, inden man bevæger sig ud i denne type camping.

4. Glamping

Glamping kan være ganske splittende. Campister anser nogen, der tager elektriske apparater og opretholder andre luksustilstande som ’glampers ’. Glamping er en god idé for dem af jer der ikke kan lide tanken om at ligge i telt, og ønsker en lidt mere luksus og struktureret ferie.

Billede: tetue