Camping guiden

Campingtur: 5 gode ski-destinationer i Sverige

Har du prøvet at kombinere camping- og skiferie? Så er det ikke for tidligt, at du får det prøvet, da det både er hyggeligt og sjovt for hele familien. Skiferien aktiverer hele familien og campingvognen giver god anledning til at hygge om aftenen. Når du skal på skiferie i Sverige, er en af de nemmeste måder at komme frem på med Oslo Båden. Fra Norges hovedstad er der ganske kort til mange af Sveriges gode skisportssteder.

1. Sälen

Sälen byder på et varieret udbud af pister og den eventyrlige Trollskogen for børn. Der er et stort udvalg af brede pister, og hytter der ligger langs pisterne. Er nogle af rejsens deltagere til snowboard og trickski, er der også en fin park. Sälen ligger kun 4 timers kørsel fra Oslo

2. Idre Fjäll

Idre Fjäll er genialt til de familier, hvor øvelses- og ambitionsniveauet er meget varieret. Der er hele 41 nedfarter og 30 lifter, der giver adgang til pister i alle verdenshjørner og sværhedsgrader. Skal der være mere action på, har de også en snowboardpark samt skicrossbane. Idre Fjäll ligger kun 4,5 timers kørsel fra Oslo.

3. Branäs

Hvis I gerne vil så hurtigt på ski som muligt, er Branäs den oplagte mulighed. Fjeldene ligger kun 3,5 timers kørsel fra Oslo, og der er mange forskellige sværhedsgrader, når det kommer til pister. Branäs byder på nogle af de bedste pister og anlæg for børnefamilier i Sverige. Der arrangeres aktiviteter og lege, som du trygt kan sende børnene med på. Det betyder dog ikke, at der ikke er gode muligheder i snowboardparken, avancerede pister og lange langrendsløjper.

4. Kläppen

4 timer fra Oslo ligger Kläppen med et væld af afvekslende pister. Der er gode muligheder for aftenski og en junior snowboard park. Derudover har de Sveriges bedste snowboardpark og gode indretninger ved lifte.

5. Stöten

I Stöten finder I 35 km alpinbakker og 18 lifte. Området byder på et væld af børneaktiviteter og et stort snowboardland. Her er gratis liftkort til alle børn under 8 år, der kører med hjelm. Området ligger kun 3,5 timers kørsel fra Oslo, og i klart vejr kan man se helt til Trysil.