Camping guiden

Muligheder med et anhængertræk

19066918813_0ed77cc49b_b_towbar

I Danmark er anhængertræk monteret på bilen langt mere udbredt end i andre lande, og især i Jylland er det populært, og derfor kaldes et anhængertræk også for en jydekrog. Nye biler leveres normalt ikke med anhængertræk, medmindre man bestiller sin bil med dette, da et anhængertræk er ekstraudstyr på bilen.

Man kan altid få monteret et nyt anhængertræk på sin bil, hvilket ofte koster 4-8.000 kr. Prisen afhænger både af modellen samt det enkelte værksted, men man bør naturligvis holde sig til originale typer af anhængertræk til netop din bil, da man derved er sikker på, at det passer perfekt. Din bil kan nu klare mange flere opgaver, idet man nu kan spænde dette bagefter sin bil:

  • Trailer.
  • Campingvogn.
  • Cykelstativ.
  • Autotrailer.
  • Hestetrailer.

Vælg det rette anhængertræk

Lovgivningen stiller krav til et anhængertræk, som skal passe perfekt til bilen, og det var jo forfærdeligt, hvis man har fået monteret et underdimensioneret anhængertræk på sin bil, da en tung trailer måske kunne falde af under kørslen og forårsage ulykker.

Man skal også være opmærksom på, hvor mange kilo man spænder efter sin bil, da man i visse tilfælde skal have stort kørekort for at køre med last på mere end 3500 kg, og din bil skal også have trækkraft nok til at slæbe en stor trailer eller campingvogn. Det nemmeste er at kontakte den autoriserede bilforhandler, som så kan rådgive dig blandt de modeller, der passer til netop din bil. Hvis man beholder sin bil i de kommende år, og hvis man ofte skal anvende trailer eller campingvogn, så er disse penge til et nyt anhængertræk givet godt ud.

Hvis man for eksempel har en stor lækker Audi, så vil man kunne se mulighederne for anhængertræk på Audis hjemmeside, og det samme gør sig naturligvis gældende for andre bilmærker. Man bør vælge et originalt anhængertræk, da dette har en perfekt pasform samt et stilrent og elegant, der netop matcher din bil, og man kan endda få anhængertræk i flere udgaver nemlig som fastmonteret, som svingbart eller som aftageligt.

Køb eller leje af campingvogn og trailer

Man spænder typisk en campingvogn eller trailer på sin bil, og man kan naturligvis købe begge, men man kan også leje eller låne disse efter behov. Der findes flere ordninger rundt omkring i landet, hvor man gratis kan låne en trailer eller leje den på meget fordelagtige vilkår, mens campingvogne naturligvis er noget dyrere både i anskaffelse samt at leje.

Men hvis man ofte vil tage familien med på campingferie medbringende en campingvogn, så er dette både en hyggelig, økonomisk samt en praktisk måde at holde ferie på både her i Danmark samt i udlandet.

Med det lave renteniveau i disse tider kan det endda betale sig at købe en helt ny campingvogn og nøjes med at afbetale et par tusinde kroner hver måned, idet man så har råderetten over en stor campingvogn med alle de moderne bekvemmeligheder indbygget, således I kan have en behagelig ferietur i mange år fremover i egen campingvogn.

Billede: Paul Corson