Camping guiden

Fra spartansk camping til luksus ferie

 

De seneste 10 år er konceptet all inclusive virkelig blevet udbredt og anvendt i stor stil, da feriegæsterne med denne pakke kan opnå en perfekt afslapningsferie uden spekulationer på, alt det der normalt kunne gå galt på en ferie.

Ved at booke en ferierejse med all inclusive kan man være helt sikker på, alt er planlagt i detaljer, således man udelukkende skal koncentrere sig om at slappe af og nyde ferien i fulde drag. Hvis man bestiller en ferierejse med all inclusive, så vil man nemlig blive opvartet luksuriøst under hele ferien, idet der er sørget for alt transport, overnatning samt alle måltider på hele ferien, så derfor er intet overladt til tilfældighederne, når man bestiller denne komfortable pakkeløsning, som efterhånden rigtig mange gør.

Tidligere var man jo på en ny rejsedestination uden all inclusive overladt til sig selv, således man nogle gange landede i lufthavnen, hvorefter man uden at kende landet og dets sprog må bruge håndbevægelser med en taxichauffør, som tager dig til et ”godt og billigt” hotel.

Derefter skal man selv rundt i byen og finde gode spisesteder, og når ferien er omme, indser man ofte bagefter, at man er blevet snydt af både taxichaufføren, hotellet samt restauranterne, som på lang afstand kunne spotte intetanende naive turister, som naturligvis skal betale fuld pris eller mere for alt på ferien.

 

Er der ulemper ved all inclusive?

Både ja og nej. Hvis man er tilfreds med at opholde sig på det luksuriøse hotel og nyde deres gode udvalg af mad, så vil man ofte få mest ud af billetten med all inclusive, men hvis man hellere er lidt eventyrlysten og vil rejse en del rundt og besøge nye caféer og restauranter, så er all inclusive måske ikke den bedste løsning for dig.

For børnefamilier er all inclusive normalt en velkommen gave til ferien, da man jo normalt har hænderne fulde med at aktivere børnene i forvejen. Der findes endda en ukendt fordel ved all inclusive, som går ud på, at man ved at skanne markedet for billige afbudsrejser før afrejsen ofte kan finde all inclusive rejser på tilbud, hvor man typisk sparer 25-50 % på hele billetprisen. Derved kan man måske ikke selv bestemme destinationen og afrejsedatoen, men man får til gengæld et luksusophold på hotel med fuld forplejning til lavpris, og den opnåede rabat er jo både på flybilletten samt hotelopholdet og forplejningen, da der er tale om en komplet pakkeløsning. Hvis man rejser uden all inclusive, kan man derfor få rejsen lidt billigere, og man får lidt mere frihed undervejs, men når rejsebudgettet skal gøres op, så har det i mange tilfælde absolut været bedst og billigst med all inclusive pakkeløsningen.

Endeligt er det meget nemmere at foretage et feriebudget, da man med all inclusive præcist kender det beløb, man har til rådighed. Man slipper derfor at stå og overveje en ekstra drink i baren, en til ungerne, snacks til filmen og andre mellemmåltider, som er inkluderet i rejsen, når man smart har valgt pakkeløsningen all inclusive.

 

Hvor finder man all inclusive rejser?

Efterhånden har alle rejsebureauerne mulighed for at tilbyde all inclusive som en del af udvalget af ferierejser, så man bør tjekke hos de enkelte rejsebureauer, som normalt har en hjemmeside, hvoraf deres destinationer fremgår med tilbud og priser.

Hvis man især vil holde ferie i Europa ved en strand i et varmt og herligt klima, så bør man besøge Sunweb, der har et stort udbud af billige rejser med all inclusive til hele Europa. Her kan man nemt og hurtigt finde overblik over rejserne og priserne, og der er endda specielle tilbud og afbudsrejser, hvor man kan finde helt ekstra ordinære gode priser på ferierejser.