Camping guiden

Suveræn campingferie på Lolland

For naturelskere er Lolland-Falster-området et must at opleve, og det er helt ideelt på en campingferie, hvor man kan leve tæt på naturen og opleve dyre- og planteliv samt den storslåede udsigt. Hele Lolland-Falster området er så idyllisk for naturelskere, og der er masser af gode steder at holde ferie. Et oplagt eksempel er Kragenæs Marina Lystcamp på Lolland, der ligger tæt ved den store lystbådehavn.

Faciliteter på campingpladsen

Man kan parkere sin campingvogn og nyde livet på pladsen, g den fantastiske udsigt til vandet får man med i prisen. Campingpladen er moderne og har fine faciliteter med hensyn til både bad, toilet og køkken. Man kan også leje hytter på stedet, og så er der naturligvis de mange fællesfaciliteter som:

  • Opholdsstuer.
  • Købmandsbutikken.
  • Bålsted.
  • Legeplads.
  • Internet.

Naturoplevelser på Lolland

Man kan for eksempel tage færgen over Smålandshavet til Femø og Fejø, så man får denne oplevelse med på turen, og mange tager cyklerne med, så de på den måde nemmere kan nyde at komme rundt i naturen. Området omkring campingpladsen Kragenæs Marina Lystcamp består udelukkende af skøn natur på alle fire sider. Her er der afmærkede cykelstier op til velbevarede gravhøje og jættestuer, som man kan klatre ind i, men selve marinaen er bestemt også et besøg værd.

Man bør også tage en tur ind til Nakskov By, hvor især gågaden er hyggelig og fyldt med små butikker og cafeer. Der er masser af skønne naturoplevelser i området som eksempelvis Naturpark Maribosøerne men også den fantastiske skov Halskov Vænge på Nordfalster.

Man bør også besøge monumentet Dodekalitten, der består af af 12 stenstøtter på omkring 8 meters højde, hvor toppen er udformet som et hoved. På græsk betyder Dodekalitten Tolvstenen, og den kan sætte gang i mange tanker.

De 12 sten står placeret i en cirkel med en indvendig diameter på 30 meter, og de står uden noget synligt fundament, hvilket i sig selv er ganske enestående.