Camping guiden

Campingferie på Kreta

 

Rigtig mange danskere rejser hvert år på ferie til Sydeuropa for at nyde solen, varmen, strandene, palmerne, det tropiske klima og den herlige mad. De fleste rejser til rejsedestinationer langs Sortehavet, Middelhavet samt det græske øhav. Derfor er det især Bulgarien, Frankrig, Spanien, Italien, Tyrkiet og Grækenland, der nyder godt af alle disse turister fra koldere lande.

Grækenland er nok det sted for tiden, hvor man får mest ferie for pengene, og det skyldes en kombination af dårlig græsk økonomi samt alle de herlige attraktioner rundt omkring i Grækenland. I Grækenland bør man også besøge de mange smukke øer såsom Rhodos og Kreta eller de mange andre hyggelige øer i Det Ægæiske Hav og Det Ioniske Hav, som alle kan byde på den ægte græske charme. Grækenland har følgende nabolande:

  • Albanien
  • Makedonien
  • Bulgarien
  • Tyrkiet

Her kan man virkelig opleve den rolige feriestemning, der karakteriserer landene omkring Middelhavet.

Hvad kan man opleve på Kreta?

Kreta er den største græske ø, og Kreta er mere som et lille land end nogen anden græsk ø, så derfor er det formentlig også den mest fascinerende at besøge. Her kan man opleve et fantastisk landskab med en naturlig skønhed langs de flere tusinde km med kystlinjer og bugter. Her kan man opleve bløde sandstrande langs det krystalblå middelhav, frugtbare sletter, forrevne bjerge og arkitektur. Solen skinner i mere end 300 dage om året, så dermed er der normalt garanti for sol på ferien, og der findes mange attraktioner på Kreta, som man bør besøge på ferien.

Her findes eksempelvis Samaria kløften, der er Europas længste med sine 16 km. Her kan man tage en vandretur og nyde naturens stilhed langs en brusende bæk til duften af cypresser. Man møder på øen en uovertruffen gæstfrihed samt smukke bjerglandskaber med appelsinlunde og marker med oliventræer.

På de lokale tavernaer kan man nyde den gode sunde mad, som normalt består af friske krydderier, frisk fisk, grøntsager og ikke mindst oliven fra en af de utallige olivenlunde. Man bør også besøge byerne Chania, Rethimnon samt Agios Nikolaos, som dels har fascinerende gamle bykerner med gamle fæstningsmure samt smalle gamle stræder, hvor man kan finde skatte fra hele verden.

Der findes mange ruiner og museer på Kreta og generelt i Grækenland, så der findes mange attraktioner for de historieinteresserede blandt andet Arkæologisk Museum på Kreta, der viser udstillingsgenstande fra forskellige epoker. Knossós paladset er absolut også et besøg værd, da man her kan opleve et palads med 10.000 indbyggere fra den minoiske tid, som ligger eksisterede for næsten 4.000 år siden.

Fordel med campingvogn på Kreta

Hvis man har en stor solid bil samt en fornuftig campingvogn, så bør man køre hele turen selv i bil, da man kan køre den lange tur til Grækenland, og tage med en færge over til Kreta med enten Minoan Lines, Anek Lines eller Anek Superfast Lines. Man kan sagtens tage campingvognen med på færgen, så man kan med bil virkelig komme ud og opleve Kreta, hvor man kan campere i naturen og nyde friluftslivet.

Hvis man ikke har bil eller campingvogn, kan man tage et billigt fly fra Danmark til Kreta evt. med rejseselskabet Sunweb, der har et stort udvalg af billige rejser til Kreta. På hjemmesiden er det nemt og hurtigt at se de gode tilbud, hvor man selv kan booke billetterne online